Navigatie

Vereniging van eigenaars

Het gebouw heeft een intercom-installatie. Je kan zien wie er voor de deur staat. Samen met de buren hou je een oogje in het zeil en dat geeft een veilig gevoel.

kuren
Een oudere installatie die kuren begint te vertonen, kan de V.v.E. veel geld kosten. De installateur stuurt een mannetje, een paar uur zijn zo voorbij, voorrijkosten en als je pech hebt moeten er vervangende onderdelen besteld worden. Die onderdelen zijn duur en de monteur moet opnieuw komen. Het probleem van ouderwetse installaties is dat alles aan elkaar vast zit: het belpaneel is verbonden met alle toestellen. Door het gebouw lopen honderden meters kabel, die ook problemen kunnen veroorzaken.

hoge kosten?
Na een tijdje toch maar eens vragen wat een nieuwe intercom kost. De V.v.E komt van een koude kermis thuis, een nieuwe deurvideo installatie kost per woning 350 tot 750 euro. Dit is een enorme investering, zeker als je bedenkt dat dit soort installaties maar 15, hooguit 20 jaar meegaan. De kosten zitten voornamelijk in de toestellen in de woningen.

een nieuwe oplossing
Het belpaneelĀ van deurbel.nl heeft een keypad waarop je het huisnummer intoetst. De bewoners geven voor iedere woning een of twee telefoonnummers op. Als er aangebeld wordt, belt deurbel.nl naar het eerste nummer. Als dit nummer niet opneemt, belt deurbel.nl het tweede nummer. Als de bewoner op zijn smartphone (Android met frontcamera) gebeld wordt, kan hij zien wie er voor de deur staat. De bewoner kan praten met de bezoeker en de deur openen door op zijn telefoon op sterretje te drukken. De bewoner hoeft hiervoor niet thuis te zijn, maar kan overal ter wereld op zijn mobieltje gebeld worden.

installatie binnen een (halve) dag
Voor het deurbel.nl systeem is bedrading naar de woningen niet nodig. De installateur monteert binnen 4 tot 8 uur netjes het belpaneel, maakt de stroomvoorziening, installeert de centrale apparatuur en sluit de deuropener aan. Hij logt in op deurbel.nl en voert de namen en telefoonnummers in. Deurbel.nl kan voor iedere regio in Nederland meerdere goede installateurs aanwijzen, maar kan ook aan uw huisinstallateur leveren.