Navigatie

Installateur

Hoe vaak moet je als installateur offerte maken voordat je opdracht krijgt voor een deurvideo installatie? Om een offerte voor een traditionele installatie te maken…je berekent de kosten van het materiaal voor het belpaneel, uren voor het monteren van het belpaneel, de centrale apparatuur en de voeding. Dan zijn er de kosten per woning: de prijs van een videofoon voor iedere woning, tijd om met iedere bewoner een afspraak maken, kabel te trekken naar iedere woning, van woning naar woning door het gebouw lopen en het monteren van de videofoon. Je reserveert extra tijd voor het geval dat de monteurs nog een keer terug moeten voor een storing. Al met al moeten de bewoners zo’n 400 tot 800 euro per woning betalen en vaak wordt de offerte geen opdracht.

Als de installateur deurbel.nl aanbiedt, kost de hele installatie minder dan 2.000 tot 3.000 euro inclusief BTW. De klant sluit een abonnement af met deurbel.nl of koopt via de installateur prepaid onbeperkt aanbellen voor vijftien jaar. Hiermee weet de klant vooraf precies wat hij de komende vijftien jaar kwijt is aan de intercom.

De belpanelen van deurbel.nl zijn niet duur en makkelijk te monteren. De belpanelen hebben standaard een poximity reader voor elektronische sleutels, waarmee bewoners de deur kunnen openen. Afhankelijk van de situatie bedraagt de installatietijd 4 tot 8 uur. Er hoeven geen afspraken met de bewoners gemaakt te worden en de monteurs komen niet in de woningen. Het programmeren van namen, telefoonnummers en sleutels doe je via deurbel.nl op afstand. Misschien rekent de installateur uren arbeidsloon om alle namen en nummers in te voeren. Het grote verschil is, dat er geen kabels naar de appartementen getrokken worden, dat er geen dure videofoons betaald worden en dat er niet een monteur in iedere woning komt.

Als er gebouw geen beheerder heeft, wil de installateur missschien wel de namen, nummers en sleutels beheren. Sommige installateurs rekenen een vast bedrag per mutatie of per jaar.

Deurbel.nl levert ook een stand-alone proximity reader voor elektronische sleutels. Het programmeren van sleutels doe je via deurbel.nl op afstand. De communicatie met de reader verloopt via het mobiele GSM/3G netwerk en er is dus ter plekke geen telefoonlijn of internet nodig.